Maak je tafel met gezonde borrelhapjes compleet met deze Franse dipsaus. Onweerstaanbare partysnack dankzij bijzondere smaakmakers.
Verwarm de boter in een hapjes pan op een middelhoog vuur. Voeg de helft van het rundervont en alle ui toe. Karamelliseer de uitjes voor ongeveer een half uur.
Blijf doorroeren om te voorkomen dat de uitjes aanbranden. Verlaag het vuur indien nodig. Voeg halverwege, of wanneer de pan komt droog te staan, de tweede helft van het font toe.
Maak een kuiltje in het midden van de hapjes pan. Bak hierin de knoflook voor een minuutje, tot ze verkleuren en de geuren vrijkomen. Roer door en laat het geheel afkoelen.
Meng in een kom de zure room, roomkaas, molasses, tijm en zout. Roer al laatste de ui door de Franse roomkaas dip. Houd een beetje tijm (blaadjes of takje) apart om te garneren.
Franse roomkaas dip van gekarameliseerde uien , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl