Een onweerstaanbare cheesecake kan je eenvoudig vegan maken met kokos en macadamia. In dit recept gebruiken we gezonde blauwe bessen.
Bedek de springvorm met bakpapier
Plaats de macadamia's, 4 dadels en zout in de keukenmachine en mix tot een kleverig deeg.
Maak de bodem door met je vingers het macadamia deeg in de springvorm te drukken. Maak een opstaande rand tot halverwege de vorm. Leg de bodem van de cheesecake in de vriezer.
Was de keukenmachine en plaats hierin de kokosroom, cashewnoten, siroop en limoensap. Pulseer tot een egale massa.
Verdeel de lemon cheesecake vulling over de bodem en plaats terug in de vriezer voor 10 minuten.
Was opnieuw de keukenmachine en pulseer hierin 2 dadels en 150 gram bosbessen tot egale massa. Verdeel deze over de cheesecake.
Plaats de vegan cheesecake met bosbessen in de koelkast en wacht minstens 4 uur (of tot de volgende dag).
Wanneer de cheesecake stevig is garneren met 75 gram bosbessen en limoen zest. Snijd in 8 stukken.
Vegan bosbessen cheesecake , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl