Leer zelf kokosboter maken en tover ze om in knapperige quinoa koekjes. Een gezond tussendoortje uit de koelkast.
Verwarm de over voor op 160° Celsius. Verspreid de kokosvlokken op een bakplaat met bakpapier en schuif in de oven. Laat 10 minuten roosteren. Draai de vlokken tussentijds.
Het is klaar wanneer de vlokken goudbruin zijn gekleurd en heerlijk ruiken. Laat een kwartiertje afkoelen.
Plaats de kokosvlokken in de keukenmachine en verwerk tot boter. Dit kan 10 tot 15 minuten duren. Schraap tussendoor de zijkanten voor een egale boter.
Rooster de quinoa in een koekenpan met anti-aanbaklaag en laat op een bord of koele bakplaat afkoelen.
Smelt de cashewboter, kokosboter, kokosolie en zoetstof in een sauspan en mix tot één geheel. Roer tenslotte de geroosterde quinoa door het beslag.
Verdeel het beslag over 12 muffinvormpjes en laat minimaal 2 uur hard worden in de koelkast. Je kan je knappige kokosbites in een afgesloten bakje bewaren in de koelkast.
Quinoa koekjes van kokosboter , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl