Deze stevige zwarte bonenburger is onweerstaanbaar. Kruidig en hartig voor smakelijke lunch. Lees verder in dit recept 6 tips hoe jij de beste vegaburger kan maken.
Verwarm de oven voor op 200º C. en snijd de zoete aardappels doormidden. Smeer ze in met olijfolie en leg ze met de platte kant op de bakplaat in de oven voor ongeveer 30 minuten tot ze gaar zijn. Zet hierna de oven op 180º C.
Kook de quinoa gaar volgens de instructies op de verpakking.
Doe de bonen in een kom en pureer ongeveer de helft tot een mengsel krijgt van half gepureerde bonen.
Voeg de zoete aardappel, quinoa, ui, walnoten en kruiden toe aan de bonenpuree.
Pureer met een vork of een stamper tot er een mengsel dat nog redelijk vochtig is. Voeg eventueel meer kruiden toe naar smaak.
Leg een stukbakpapier op de ovenplaat en vet het in met olie. Vorm het zwarte bonen mengel met je handen tot bonenburgers en leg ze op de bakplaat.
Bak de burgers voor ongeveer 20 minuten in de oven. Draai ze daarna om en bak voor nog 15-20 minuten. Hoe langer je ze bakt, des te droger zullen ze worden.
Serveerde burgers als bijgerecht of op een broodje met salade, ketchup, avocado en ui.
Een leuke variant is de mini-burger. De kleine bonenburgers zijn een verrassend voorgerecht of serveer ze als borrelhapje. Je kan met dit recept ook eindeloos variëren. Wat dacht je van wat blauwe kaas of feta er doorheen mengen...
Vegetarische zwarte bonenburger met noten , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl