Heerlijke meatloaf uit de oven in een nieuw jasje. Dit gehaktbrood vul je met gezonde groente, kaas en dekt hem toe met spek. Jammie!
Verwarm de oven voor op 200° Celsius en vet de ovenschaal in.
Verwarm olie in een hoge koekenpan en fruit op een medium vuur ui, en selderij voor ca. 5 minuten. Voeg paprika, oregano, knoflook en chilipoeder toe en roer 2 minuut mee, tot de geuren vrijkomen. Laat afkoelen.
Meng in een kom de groentemix met gehakt, geraspte kazen, amandelmeel, eieren en voeg naar smaak peper en zout toe. Kneed tot een stevige substantie ontstaat. Vouw hier een broodvorm van.
Beleg het bakblik met bacon. Leg de plakjes overlappend in de breedte. Leg nu het gehaktbrood in de vorm en druk goed aan. Vouw de bacon om het brood heen.
De meatloaf is nu klaar om de oven in te gaan. Bak voor 50 minuten. Als de bacon te hard gaat, dek de schotel dan af met aluminiumfolie. Even af laten koelen en in 8 plakken snijden.
Eet smakelijk!
Meatloaf - Amerikaans gehaktbrood recept , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl