Deze ovenschotel laat je watertanden. Je maakt hem gruyère kaas en rauwe ham. De gezonde witlof zwemt in een romig sause van ei en room. Zo lekker kan koolhydraatarm zijn.
Maak de witlof schoon en snijd de harde kern eruit. Kook de stronken in een pan ruim kokende water met bouillon voor 15 minuten. Laat goed uitlekken in een vergiet.
Warm de oven voor op 180 graden. Wrijf de ovenschotel goed in met de geneusde knoflook.
Halveer de stonken en rol een plakje ham om elke helft witlof. Leg deze pakketjes naast elkaar in een kleine ovenschaal.
Maak de vulling voor de ovenschotel. Klop het ei los, meng met de crême fraiche en ⅔ van de kaas. Verdeel de vulling met kaas over de stonken met ham.
Schuif in de oven en bak voor 20 minuten. Haal de schotel uit de oven en verdeel de rest van de kaas over de schotel. Bak voor nog 5 minuutjes.
Serveer je koolhydraatarme ovenschotel met witlof, ham kaas en ei direct.
Bonustip: Maak van je witlof ovenschotel een echte gratin. Rul een plakje koolhydraatarm brood fijn (voor 2 personen) en sprenkel dit over je schotel samen met het de laatste kaas en bak 5 minuten mee.
Witlof ham kaas volgens Belgisch recept , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl