Leuk diner recept. Met bloemkoolrisotto met kip zet je snel een smakelijke en koolhydraatarme maaltijd op tafel. Bovendien is bloemkool een behoorlijk gezonde groente. Room en kaas zorgen voor een aangename vulling en de smaakmakers zijn de in knoflook gebakken champignons. Wie kan dit weerstaan?
Marineer de kipfilet in olijfolie en kruiden en zet 5 minuten apart. Bak vervolgens rondom bruin in een koekenpan op middelhoog vuur.
Zet het vuur laag en bak nog 10 minuten door met de deksel op de pan.
Smelt de boter in een andere pan, voeg de champignons toe en bak tot deze lichtbruin kleuren.
Voeg de bloemkoolrijst toe en bak 3 minuten mee.
Voeg room en kaas toe, meng alle ingrediënten door elkaar en warm 3 minuten door.
Serveer de bloemkoolrisotto met de kipfilet. Garneer met fijngehakte verse peterselie.
Wil je weten hoe je eenvoudig bloemkoolrijst maakt? Lees dan ons basisrecept voor bloemkoolrijst even terug.
Nb. Het gerecht op de foto is op smaak gebracht met limoen-kappertjes saus (olijfolie, bacilicum, kappertjes, limoensap en witte balsamico azijn).
Bloemkoolrisotto met kip en champignons , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl