Bolognese Saus is een klassieke Italiaanse saus op basis van wortel, ui en selderij. Dit recept is koolhydraatarm, maar doet niks af aan de rijke smaak die al eeuwen terug gaat.
Snijd alle groente zoals aangegeven en verhit een flinke scheut olijfolie in een hapjespan.
Fruit de ui in een paar minuten op een middelhoog vuur tot deze glazig is. Voeg nu de wortel en bleekselderij toe en smoor deze al roerend tot het zacht wordt.
Verhoog het vuur en voeg het gehakt toe. Rul het met een houten spatel tot het licht bruin wordt.
Voeg de tomaten, tomatenpuree, kruiden, zoetstof en rode wijn toe. Sluit het deksel en laat 10 minuten zachtjes koken. Breek of duw met de spatel de tomaten fijn zodat er een saus ontstaat.
Laat tot 30 minuten zachtjes borrelen, af en toe roeren tot de Bolognese saus de gewenste dikte heeft. Hoe langer hoe lekker.
Bereid nu jouw koolhydraatarme pasta naar keuze. Serveer met geraspte kaas voor de lekker en een blaadje basilicum voor de show.
Koolhydraatarm recept Spaghetti Bolognese Saus , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl