Deze hartige taart met bacon en ui is een handige meeneem lunch. We gebruiken amandelmeel om een lekkere korst mee te maken. Zo blijft deze heerlijke quiche koolhydraatarm.
Mix alle ingrediënten voor de bodem tot er een egale massa ontstaat.
Duw de mix in een quiche vorm en verdeel gelijkmatige over de bodem en langs de randen.
Bak de bodem 12 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden Celsius.
Prik tussendoor eventuele luchtbubbels lek en druk met een vork de bodem terug in de pan.
Bak de spekreepjes 10 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak tot deze glazig is.
Verdeel de spekreepjes en ui gelijkmatig over de bodem en strooi daar de kaas overheen.
Mix in een kom de eieren, slagroom, mosterd peper en zout. Gebruik een staafmixer voor een egale mix en giet voorzichtig over de spekreepjes, ui en kaas.
Plaats de quiche terug in de oven en bak voor 25 - 35 minuten. De quiche Lorraine is klaar zodra het midden niet meer vloeibaar is.
Koolhydraatarme Quiche Lorraine mét bodem , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl