Denk worteltaart. Maar dan met een crèmevulling. In een cupcake formaat. Het beste van 2 werelden en ideaal om mee te nemen of uit te delen.
Haal de boter ruim van te voren uit de koelkast, zodat deze op kamer temperatuur komt. Verwarm dan de oven voor op 175 graden Celsius.
Mix in een kom de amandelbloem, eieren, gesmolten boter, bakpoeder, kaneel, snufje zout en vanille extract. Mixen tot een egaal beslag ontstaat.
Schep nu de wortel door het beslag en roer er doorheen.
Verdeel het slag over 6 cupcake houders en bak in 20 - 25 minuten gaar en laat goed afkoelen.
Meng de roomkaas met vanille extract
Optie A) Snijd een rondje uit de cupcakes en vul deze met crème. Plaats het dekseltje terug.
Optie B) Injecteer de cupcakes d.m.v een spuitzak met lange tip. (3x per cupcake)
Breng een coating van crème aan op de cupcakes. Garneer met fijn wortel schaafsel.
Koolhydraatarme cupcakes van worteltaart , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl