Dit Mexikaanse gerecht heeft een licht pittige volle smaak, afgemaakt met room en gesmolten kaas. Echt comfort food dus. In dit koolydraatarme recept hebben we de bonen vervangen door extra gehakt. Koolhydraatarme Chili con Carne past nu perfect in jouw dieet!
Rul de gehakt bruin in een hapjes pan. Hiervoor kan je (vloeibare) bakboter of olie gebruiken. Schep de gehakt uit de pan en zet apart.
Fruit op een laag vuur de uien en de helft van de paprika glazig. Hoe langer en langzamer, hoe lekkerder. Voeg eventueel olie of boter toe
Voeg de andere helft van de paprika (en eventuele andere groente die je mee wil bakken) toe. Bak deze enkele minuten mee tot de paprika half gaar is.
Voeg de gesnipperde chili en knoflook toe en fruit mee.
Voeg de kruidenmix toe en fruit mee tot de geuren vrijkomen. Indien de mix te droog wordt olie of boter toevoegen.
Voeg het gehakt, de tomatenblokjes en de bouillon toe en roer door. Breng het geheel al roerend op een hoog vuur tot het kookt. Laag het vuur laag en laat de pan zonder deksel zachtjes sudderen voor 30 - 45 minuten, tot het de gewenste dikte heeft. Hoe langer, hoe lekkerder.
Serveer in een diep bord met je favoriete toppings. Eet smakelijk!
Koolhydraatarme Chili con Carne , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl