Verwarm de oven voor op 150 graden
Smelt terwijl de oven voorverwarmt de boter en mix het met alle andere ingrediënten in een kom
Verdeel de mix over de bodem van een springvorm van 28cm, eventueel met een laagje bakpapier ertussen.
Bak de vorm in 10 minuten gaar in de oven
Zet de oven omhoog naar 200graden
Mix de roomkaas op kamertemperatuurmet de creme fraiche en eieren tot 1 glad geheel.
Voeg de zoetstofvanille exctract en pindakaas tot het goed gemixt is.
Giet de vulling nu in de springvorm en klop op de zijkant met een spatel om luchtbubbels te verwijderen
Bak de taart 10 minuten op 200graden en zet dan de temperatuur naar 100 graden eb laa t nog 25 min doorgaren.
Smelt de cocolade au-bain-marie
Voeg de cocos olie toe. Zorg dat deze ook al gesmoltenis, dit kan door het even op de verwarming of een paar seconden in een bakje in de magnetron te zetten.
Giet voorzichtig over de taart en zet het geheel minstens 2uur in de koelkast om op te stijven.
Eventueel versieren met wat rood fruit, gecrushte pinda's, aardbeien of cacaopoeder.
Pindakaas cheesecake met pure chocolade , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl