Hmmm, dat is nog eens smullen! De hartige tegenhanger van zoete pompoencake: deze versie met hüttenkase en kruiden zoals knoflook, ui en cayennepeper. Wat vind jij ervan?
Zet een pan met water op het vuur en kook hierin de pompoenblokjes. Prik er met een vork in om te voelen of ze zacht en gaar zijn.
Laat goed afkoelen en snijd ondertussen de gember fijn.
Pureer de pompoen met een staafmixer.
Voeg amandelmeel, kurkuma, peper, uienpoeder, knoflookpoeder, gember, ei, de helft van de hüttenkase en bakpoeder toe en mix tot een egale massa.
Vet een cakeblik in met een beetje boter (of olie) en doe hier het beslag in.
Bak de cake 30 minuten op 175 graden in de oven.
Laat de cakejes goed afkoelen en haal ze uit de vorm. Besmeer voor het opdienen met nog een klein laagje hüttenkäse.
Hartige pompoencake , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl