Dit Shakshuka recept maken we niet zomaar met tomatensaus, we gebruiken een heerlijke Italiaanse saus van tomaat met verse kruiden. Want zeg nou zelf: in Italië kunnen ze toch gewoon de beste sauzen maken?!
Was de paprika, snijd doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd in kleine blokjes.
Snipper de ui en knoflook. Snijd de rode peper in kleine ringetjes en de basilicum fijn.
Verhit wat olijfolie in een kleine koekenpan met hoge randen. Fruit hierin de ui en knoflook.
Voeg de paprika en peper toe en bak 2 minuten mee.
Voeg nu de tomatenblokjes toe samen met het paprikapoeder, de Italiaanse kruiden en basilicum. Roer goed door en voeg naar smaak eventueel wat meer kruiden toe.
Laat je sausje 5 minuten sudderen op laag vuur (het hoeft niet overdreven te koken!)
Maak twee kuiltjes in de tomatensaus en breek hier je eieren in.
Doe een deksel op de pan en laat de eieren in ongeveer 6-8 minuten gaar worden.
Shakshuka met Italiaanse tomatensaus , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl