Deze koolhydraatarme tortilla van ei en spinazie is snel te maken en makkelijk mee te nemen als lunch naar je werk. Gezond en makkelijk!
Rooster de pijnboompitten kort in een pan met anti-aanbaklaag. Gebruik geen olie en let goed op dat de pitjes niet aanbranden. Laat afkoelen.
Snipper de ui en verhit 1el olijfolie in een koekenpan.
Fruit hierin de ui en voeg ook de spinazie toe. Bak op hoog vuur en schep regelmatig om tot de spinazie geslonken is.
Doe de spinazie in een zeef en druk het vocht eruit.
Klop de eieren en meng met de spinazie en pijnboompitten.
Verhit opnieuw 1el olijfolie in de koekenpan. Voeg het eiermengsel toe en laat 5min op middenhoog vuur garen.
Keer om en bak ook de onderkant goudbruin (in 2-3 minuten).
Snijd de (afgekoelde) tortilla in puntjes of rol hem op met verse spinazie en een dip (hüttenkäse).
Koolhydraatarme tortilla van ei en spinazie , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl