Door zoete aardappel te toasten krijg je een koolhydraatarme vervanger van de boterham. Varieer met toppings en creëer jouw eigen superlunch!
Zet de broodrooster klaar en was de zoete aardappel, laat de schil zitten.
Snijd eerst het kontje en dan twee plakken van ongeveer 1,5cm dik van de aardappel af. Let op: ze moeten tussen de broodrooster passen! Als de aardappel te groot in omvang is snijd je de plakken bij tot ze in de broodrooster passen, maar het lekkerst zijn ze met hun schil eromheen. Het kontje dat helemaal bedekt is met schil gebruik je nu niet, misschien kun je dit in een ander gerecht gebruiken?
Besmeer de plakken met een beetje olijfolie en doe ze in de broodrooster op een midden-hoge stand.
Ondertussen snijd je de tomaatjes en olijven in kleine partjes en hak je de koriander fijn.
Als de aardappel getoast is besprenkel je hem met een beetje limoensap.
TIP: om te kijken of de zoete aardappel gaar is kun je erin prikken met een satéprikker of vork. Als deze makkelijk door de aardappel heen glijdt is hij gaar, stuit je op een harde laag, dan moet je hem nog iets langer toasten (of op een iets hoger standje).
Laat de aardappel even afkoelen en besmeer de plakken ieder met een el zure room. Als je dit direct doet smelt de zure room en dat is onhandig eten straks.
Verdeel de tomaatjes en olijven erover.
Top af met een snufje zwarte peper en koriander naar smaak.
Zoete aardappel toast op z'n Mediterraans , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl