Gezonde en koolhydraatarme patat maken een uitdaging? In dit recept lees je hoe zoete aardappel friet uit de oven krokant kan bakken.
Verwarm de oven voor op 210 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Spoel de zoete aardappel af onder de kraan. Schil hem niet! Door de schil te behouden wordt hij straks extra knapperig.
Snijd de aardappel in frietjes van ongeveer 1 cm dik.
Doe de frietjes in een kom water en laat kort staan. Ondertussen kun je de tijm van het stokje plukken samen met de quinoameel, uienpoeder en knoflookpoeder in een kom doen.
Haal de frietjes uit de kom en dep ze droog.
Voeg ze toe aan de kom met quinoameel en mix goed door elkaar.
Voeg nu ook de olijfolie aan de kom toe, mix goed door en doe hierna alle kruiden erbij. Meng alle ingrediënten nog eens goed door elkaar zodat alle frietjes bedekt zijn.
Verspreid de patat nu over de bakplaat.
Als de oven voorverwarmd is kun je de zoete aardappel friet erin doen. Bak in 30 minuten knapperig en schep iedere 10 minuten om zodat alle kanten van de frietjes de kans krijgen lekker krokant te worden.
Eet smakelijk!
Zoete Aardappel Friet | Krokant uit de Oven , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl