Ben je gek op spinazie en hartige taart? Dan is deze spinazie quiche met Parmezaanse kaas echt iets voor jou! Vult, verzadigt, is gezond en smaakt heerlijk! Wat is jouw favoriete quiche recept?
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Laat de spinazie in een steelpannetje op laag vuur ontdooien (als je verse spinazie gebruikt, dan sla je deze stap over). Laat vervolgens goed uitlekken en zet opzij.
Snijd ondertussen de ui, champignons en knoflook in kleine stukjes.
Verwarm de olie in een koekenpan.
Voeg de ui en knoflook toe en bak dit een aantal minuten.
Voeg dan de champignons toe en bak deze binnen 5-7 minuten gaar.
Vet vervolgens een quichevorm van 21 cm in en verdeel de spinazie over de bodem.
Voeg dan ook de champignons, ui, knoflook en feta toe en verdeel dit gelijkmatig over de bodem.
Pak nu een middelgrote kom en klop hierin de eieren, melk, parmezaanse kaas, zout en peper tot een geheel.
Voeg het eimengsel toe aan de quichevorm en top met de geraspte mozzarella.
Plaats de quiche vorm in de oven en bak in 45-55 minuten goudbruin
Snijd na het bakken de quiche in vier stukjes en smullen maar!
Spinazie quiche met feta en champignons , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl