Bloemkoolsoep hoeft niet altijd in combinatie met kerrie of spekjes gegeten te worden. Wat dacht je van dit frisse recept met knoflook en selderij?
Verhit de bouillon.
Snijd ondertussen de ui, knoflook en selderij fijn.
Verhit de boter in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook aan. Voeg de selderij toe en bak kort aan.
Voeg deze ingrediënten toe aan de bouillon en doe hierbij ook de broccoli. Breng aan de kook en laat op laag vuur borrelen tot de bloemkool zacht is.
Haal met een soeplepel de groenten uit de pan en doe deze in een blender. Blend tot een pasta. PAS OP, de groenten komen uit de soeppan en zijn heet!
Voeg de groenten weer toe aan de bouillon, samen met de koksroom. Roer goed door en laat nog even staan op laag vuur.
Voeg naar smaak peper toe.
TIP: wil je volwaarde maaltijdsoep? Serveer met een dikke plak koolhydraatarm brood, besmeer met een flinke lik (zelfgemaakte) hummus en garneer de soep met cashewnoten.
Romige bloemkoolsoep met selderij, ook voor vegetariërs! , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl