Zeewier als spaghetti? Ja, zeker wel! Tagliatelle van zeewier is gezonder dan gezond en gewoon in de supermarkt te koop. Scheelt een hoop voorbereiding en is ook super tasty!
Snipper de ui. Was de stengel bleekselderij en snijd ze in stukjes. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan bak de ui, knoflook, bleekselderij en peen 6 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes, oregano en het water toe en breng aan de kook. Snijd ondertussen de kiphaasjes in blokjes van 2 cm en voeg toe aan de tomatensaus. Laat op laag vuur nog 12 minuten koken.
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Verdeel de tagliatelle over een diep bord en schep de tomaten-kipsaus erop. Scheur de blaadjes basilicum in grove stukken en strooi erover. Eetsmakelijk!
Tagliatelle van zeewier met groentesaus en kip , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl