Kies voor gezonde ingrediënten en maak zelf de lekkerste, gezonde popcorn! Hmmm.
Verhit de olie in een pan op hoog vuur. De mais zal poffen bij een temperatuur van ongeveer 200 graden. Probeer met één maiskorreltje of de olie heet genoeg is.
Voeg alle mais toe en leg een deksel op de pan, anders springt je popcorn eruit! Zorg ervoor dat er een luchtgaatje is, maar spiek niet onder de deksel tijdens het bakken. Een hete maiskorrel in je oog doet erg veel pijn en kan blijvende schade aanrichten. Bovendien kun je gewoon horen of je mais aan het poffen is!
Schud de pan af en toe zodat alle maiskorrels de kans krijgen te poffen.
Als je geen mais meer hoort poffen neem je de pan van het vuur. Doe dit ook niet te laat, want dan verbranden de gepofte korrels.
LET OP: Haal niet direct de deksel eraf, er kunnen nog steeds korrels poffen.
Als je zeker weet dat er geen mais meer poft, kun je de deksel van de pan halen en je popcorn in een bak doen.
Voeg nu de chili- en knoflook toe en roer goed om.
Popcorn maken doe je zelf! , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl