Ben je gek op een oud Hollands stoofpotje? Kijk dan eens naar dit gerecht met kip en groenten! Het gerecht komt oorspronkelijk uit Frankrijk en kan op verschillende manieren gegeten worden. Met brood of gewoon met mes en vork, waar je zin in hebt!
Snipper de ui. Verhit de boter in een braadpan en bak de ui, spekreepjes en kastanjechampignons 5 minuten op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de kipdijfilet in stukken.
Schil of schrap de wortels en snijd ze in stukken van 4 centimeter. Voeg de kip en de wortels toe aan het uimengsel en bak 3 minuten mee. Doe de bloem erbij en laat 2 minuten op laag vuur gaar worden.
Voeg al roerend de hete bouillon en crème fraîche toe. Breng aan de kook en stoof alles met de deksel schuin op de pan in 20 minuten gaar. Snijd ondertussen de peterselieblaadjes fijn. Schep door de kipstoof.
Frans stoofpotje met kip en peen , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl