Trek in hartige taart maar last van een glutenallergie? Dan is deze glutenvrije spinazietaart met zaden en avocado een topidee! Iets hoger in calorieën dan normaal maar bevat boordevol vitamines en gezonde vetten. Smullen maar!
Maal de amandelen en hazelnoten zo fijn mogelijk in de keukenmachine. Schep in een ruime kom. Voeg de maizena, kokosolie, het water en eventueel zout toe en roer tot een glad en samenhangend geheel. Laat afgedekt 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm ondertussen de oven voor op 190 °C. Snijd de spinazie grof. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil en doe in een kom. Voeg de eieren, koriander, komijn en chilivlokken toe. Pureer met de staafmixer. Schep de spinazie door het avocadomengsel en breng eventueel op smaak met zout.
Schep notenmengsel in de vorm en druk met de bolle kant van een lepel tot een gelijkmatige bodem. Schep het spinazie-avocadomengsel in de vorm en strijk glad. Bestrooi met het sesamzaad, lijnzaad, de pompoenpitten en het hennepzaad. Bak de taart onderin de oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar. Lekker met een groene salade.
Glutenvrije spinazietaart met zaden en avocado , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl