Verwarm de oven voor op 200 graden. Zout de plakjes aubergine en zet weg.
Fruit de ui met wat olie in een wok totdat deze glazig is. Voeg de knoflook, gehakt, oregano en kaneel toe en bak het ongeveer 5 min door.
Schenk nu de bouillon erbij. Kook het geheel op middelhoog vuur tot het vocht is ingekookt. Zet het vuur nu wat lager en roer de tomatenpuree door het mengsel en bak het nog eens 5 min. Breng op smaak met zout en peper.
Was nu de aubergine plakjes zodat al het zout eraf en laat ze uitlekken.
Vul een overschaal met laagje gehaktmengsel en plakjes aubergine en eindig met plakjes aubergine.
Klop de yoghurt en het ei door elkaar en giet het over de aubergine en verdeel het met de achterkant van een lepel. Strooi de kaas erover en bak het gerecht 20-25 min of tot de bovenkant goudbruin is geworden.
Moussaka maar dan anders , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl