Recepten uit de airfryer zijn makkelijk zelf te maken en ook nog een supergezond! Schuif je ingrediënten de mobiele oven in en je hebt er geen omkijken naar.
Meng de gesnipperde bosui, het teentje knoflook, tomatenpuree, geraspte gember (of ½ tl gemberpoeder), flinke snuf gemalen zwarte peper, een klein scheutje zoete ketjap en een flinke scheut sojasaus in een keukenmachine of hakmolen en maal helemaal fijn.
Leg de kippenbout in een platte schaal en wrijf deze helemaal in met de marinade. Dek af en laat minimaal 2 uur marineren in de koelkast.
Geen tijd om 2 uur lang te marineren? Koop gemarineerde kippenbouten.
Verwarm de Airfryer voor op 180 graden. Bekleed het mandje met een vel bakpapier en leg daarop de kippenbout, verdeel de overgebleven marinade over de kip en rooster 15 minuten.
Snijd de pompoen, knolselderij en pastinaak in kleine blokjes. Meng in een schaal met een fijngehakt teentje knoflook, bakolijfolie, snufje zout en peper en blaadjes van een takje tijm.
Verwarm de airfryer voor op 180 graden. Bekleed het mandje met een vel bakpapier en leg daarop de groenten. Rooster 12 minuten voor beetgare groenten of 16 minuten voor gare groenten. Schep halverwege een keer om.
Kip en groenten uit de airfryer , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl