De avocado is niet voor niets zo populair: hij is supergezond! Met dit recept voor avocado ijs kun je ook verantwoord snacken in de zomer.
Zorg ervoor dat alle ingrediënten gekoeld zijn. Leg de avocado de avond van tevoren in de koelkast, en doe het blikje kokosmelk in de vriezer!
Snijd de avocado in de lengte doormidden, en haal de pit eruit. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil, en doe dit in een mengkom of keukenmachine.
Pers het sap van een halve citroen uit boven de kom.
Mix de ingrediënten met een staafmixer of keukenmachine tot een romige crème.
Open het blikje kokosmelk en laat het water eruit lopen. De overgebleven kokos roer je in een andere kom tot een zachte substantie. Hierna kun je het door het avocado-citroen mengsel roeren.
Hak de pistachenoten fijn en roer ook deze door de substantie.
Zet de bak in de vriezer voor een totaal van vier uur. Roer na twee uur je ijs even om, of mix het nog een keer met de staafmixer of keukenmachine om het extra zacht te maken! Na vier uur vriezen is je ijs klaar om te eten.
TIP: dit is een gezonde snack met verse ingrediënten. We raden je daarom aan het ijs binnen drie maanden op te eten
Avocado ijs met pistache en citroen , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl