Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Haricots Verts met Spek en roergebakken champignons
Haricots Verts met spekjes en roergebakken champignons. Een super lekker en vooral gezond lunch recept met weinig koolhydraten. Eet smakelijk.
Gang
Diner
Keuken
Westers
Keyword
boontjes, champignons, haricots verts, spekjes
tijd
<30 minuten
Voorbereidingstijd
5
minuten
Bereidingstijd
10
minuten
Totale tijd
15
minuten
Porties
1
persoon
Caloriën
473
kcal
Auteur
Niels Bosman
Ingrediënten
100
gram
haricots verts
vers
100
gram
champignons
100
gram
magere spekreepjes
1/2
stuk
ui
2
teentjes
knoflook
Instructies
Maak de boontjes schoon en snij ze in stukjes. Kook ze vervolgens even voor.
Snijd de ui en knoflook fijn
Doe de spekjes in een wok zonder boter of olie. Wok op middelhoog vuur.
Na 2 minuten ook de ui en knoflook toevoegen.
Als de ui glazig wordt, voeg je de boontjes en champignons toe. Laat het geheel nog 5 minuten roerbakken.
Recept video
Voedingswaarden
Haricots Verts met Spek en roergebakken champignons
Hoeveelheid per portie
Calories
473
Calories from Fat 360
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet
40g
57%
Verzadigd vet 13g
65%
Sodium
673mg
29%
Potassium
727mg
21%
Koolhydraten
12g
5%
Vezels 3g
13%
Suiker 5g
6%
Eiwit
17g
34%
Vitamine A
690IU
31%
Vitamine C
14.3mg
19%
Calcium
37mg
4%
IJzer
1.9mg
12%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.