Verwarm de oven voor op 180 graden.
Voeg het amandelmeel, het vanillestokje, de bakpoeder, de slagroom, de karnemelk, 2 eieren en de stevia (wees niet te scheutig) samen in een kom. Meng het goed door elkaar.
Pak een springvorm van 25 x 17 cm en vet deze in. Verdeel bakpapier over de bodem.
Verdeel het deeg over het bakblik zodat er een bodem ontstaat.
Klop in een schone kom de 5 eiwitten stijf.
Stamp de hazelnoten fijn (er mogen nog grove stukken in zitten).
Voeg de eiwitten en hazelnoten samen en verdeel dit over de deegbodem. Bewaar een paar gestampte hazelnoten als versiering.
Bak de taart 25 minuten in de oven en laat afkoelen.
Bedek na 15 minuten met zilverfolie, zodat de bovenkant niet te donker wordt.
Smelt de chocolade met de boter in een pannetje en verdeel dit over de taart. Versier met de overgebleven hazelnoten.
Koolhydraatarm hazelnoot gebak , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl