gezonde boekweit pizza met parmaham
Afdrukken

Gezonde boekweit pizza met parmaham

Een cheat dag maar dan toch nog de gezonde toer op. Maak dan een pizza van boekweitmeel. Je mag deze pizza uiteraard met je eigen favoriete ingrediënten beleggen.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord boekweitmeel pizza, gezond, gezonde pizza, ovengerecht
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 1
calorieën 512kcal

Ingrediënten

  • 40 gram boekweitmeel
  • 80 ml water
  • 30 gram rucola
  • 7 olijven
  • 1/2 el tomatenpuree
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1/2 el pijnboompitten geroosterd
  • 1/4 rode ui
  • 3 zongedroogde tomaten in reepjes snijden
  • 10 g parmezaanse kaas geraspt
  • 5 plakjes parmaham

Instructies

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Zet je pan alvast op het vuur en gebruik geen olie
  • Mix in een kommetje de boekweitmeel met 80 ml water tot een glad beslag. Is je beslag nog te dik voeg dan een beetje water bij
  • Giet het beslag in de pan.
  • Leng ondertussen de tomatenpuree aan met een halve eetlepel water en de Italiaanse kruiden
  • Wacht totdat de pizza zich vanzelf van de pan loslaat, draai de pizza om zodat hij aan beide kanten goudbruin gebakken wordt.
  • Beleg dan de boekweit pizza bodem met de tomatenpuree en ui.
  • Rooster de pijnboompitten in dezelfde pan nu die nog heet is ze hebben maar paar sec nodig.
  • Plaats de boekweit pizza in de oven op het rooster dus gebruik geen bakpapier of bakplaat anders wordt de pizza niet knapperig.
  • Haal hem na 15 min uit de oven en maak de boekweit pizza compleet door het te beleggen met de overige ingrediënten . Smakelijk eten!
  • tip: bereidt de boekweit pizza bodems vooraf. Ze blijven namelijk in de koeling 4 dagen goed!

Nutrition

Calories: 512kcal | Carbohydrates: 41g | Protein: 32g | Fat: 25g | Saturated Fat: 8g | Cholesterol: 68mg | Sodium: 1825mg | Potassium: 931mg | Fiber: 7g | Sugar: 8g | Vitamin A: 955IU | Vitamin C: 10.8mg | Calcium: 230mg | Iron: 4.1mg