Knolselderij en wortels schillen en in kleine stukken snijden.
Als het water kookt de groenten toevoegen en het bouillonblokje. Dit ongeveer 10 min koken en daarna de zuurkool erbij voor nog eens 10 min. Als het goed is hoef je geen of heel weinig water af te gieten.
Verwarm in de tussentijd je oven voor op 220 graden (hetelucht 200 graden)
Dit lekker prakken samen met de kruidenroomkaas. Naar smaak zout, peper en chili toevoegen. Alles in een ovenschaal doen en de geraspte kaas er overheen strooien.
Zet dit voor ongeveer 10 min in de oven en klaar is je schotel.
Wij hebben de schotel met een gehaktbal en jus gegeten.
Eet smakelijk allemaal!
Voedingswaarden
Zuurkool schotel met knolselderij en wortel
Hoeveelheid per portie
Calories 337Calories from Fat 153
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 17g24%
Verzadigd vet 9g45%
Sodium 1324mg58%
Potassium 1277mg36%
Koolhydraten 37g14%
Vezels 11g46%
Suiker 13g14%
Eiwit 12g24%
Vitamine A 29785IU1354%
Vitamine C 40.7mg54%
Calcium 378mg38%
IJzer 3.7mg23%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.