Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Koolhydraatarme Mini-Pizza's
Heerlijke koolhydraatarme mini-pizza's die lekker zijn als tussendoortje of als snack voor je volgende feestje. Kies zelf hoe je ze wilt beleggen!
tijd
<60 minuten
Voorbereidingstijd
25
minuten
Bereidingstijd
15
minuten
Totale tijd
40
minuten
Porties
10
stuks
Ingrediënten
Deeg
140
ml
warm water
150
gram
lijnzaad, geboken
15
gram
chiazaad
1
TL
zout
1/2
TL
oregano
Pizzasaus
1
blik
tomaat (in blokjes)
1/2
ui
1
teentje
knoflook
2
EL
olijfolie
Italiaanse kruiden
zout en peper naar smaak
Instructies
Giet de chiazaad in een kom met het warme water. Laat 15 minuten wellen. Je krijgt een soort gelei dat ideaal is om het deeg te binden.
Terwijl de chiazaad welt kan je prima je beleg voorbereiden. Snipper de ui en de knoflook voor de pizzasaus.
Vermeng de ui, de knoflook en de olijfolie met de tomatenblokjes. Voeg naar smaak peper, zout en italiaanse kruiden toe.
Verhit de oven op 200 graden. Lijnzaad, zout en oregano toevoegen aan de gelei van chiazaad en goed roeren. Laat het deeg nog eens 5 minuten wellen.
Vorm circa 10 kleine, ronde pizza's. Daarvoor kan je goed een eetlepel gebruiken. Leg deze op een bakplaat met bakpapier.
Doe de bakplaat in de oven en laat 5 minuten voorbakken.
Haal je pizza's uit de oven en draai ze - net als pannenkoeken - even met een bakspatel om.
Doe een eetlepel van je pizzasaus op elke mini-pizza.
Beleg naar keuze bijvoorbeeld met mozzarella, verse champignons, paprika, ham of waar je zin in hebt!
Laat de pizza's nog ca. 10 minuten in de oven bakken, tot ze lekker knapperig zijn. Eet smakelijk!
Notities