Heb je iets te vieren? Maakt een koolhydraatarme taart met een bodem van amandelmeel. Fris en luchtig met kwark en aardbeien.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg de amandelmeel toe. Doe het ei erbij. Roer goed door tot er een koekdeeg ontstaan.
Neem een springvorm (24cm) en bedek de bodem met bakpapier.
Verdeel hier het koekdeeg over en druk goed aan.
Bak de bodem 10 minuten in de oven. Laat goed afkoelen.
Laat de gelatine weken in een kommetje koud water.
Klop de slagroom stijf. Voeg naar voorkeur een paar druppeltjes stevia toe.
Meng in een andere kom de kwark en doe hier de slagroom bij.
Neem een steelpannetje met een paar eetlepels water. Verwarmhier de gelatine in tot deze helemaal is opgenomen.
Voeg de gelatine bij het kwarkmengsel en roer goed doorelkaar.
Verdeel het kwarkmengsel over de taartbodem en laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Koolhydraatarme kwarktaart met Aardbeien , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl