Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Traditionele shakshuka
Deze traditionele shakshuka met feta is zeker het proberen waard. Lekker met wat verse koriander!
Gang
Diner
Keuken
Aziatisch
Keyword
Eenpansgerecht, eiwitrijk, goede vetten, koolhydraatarm, shakshuka recept, snelgerecht
dieet
vegetarisch
tijd
<30 minuten
Voorbereidingstijd
5
minuten
Bereidingstijd
15
minuten
Totale tijd
20
minuten
Porties
1
persoon
Caloriën
223
kcal
Auteur
Makkelijk Afvallen
Ingrediënten
1
ei
1/2
ui
1
teen
knoflook
1/2
paprika
1
tomaat
30
gram
feta
1/4
rode peper
1
tl
komijnzaad
1
el
olijfolie
koriander
Instructies
Snijd de ui in kleine stukjes en snijd de knoflook fijn.
Verwijder de zaadlijsten uit de peper en snijd ook deze fijn.
Verwarm een beetje olie in een pan en voeg de ui, knoflook, peper en komijnzaad toe.
Snijd de paprika en tomaat in kleine blokjes en bak mee.
Voeg 50 ml water toe en laat 5 minuten zachtjes koken.
Maak in het midden van de pan een ruimte voor het ei. Breek hierin het ei en bestrooi met de feta. Laat met de deksel op de pan stollen.
Bestrooi bij het serveren met wat koriander.
Voedingswaarden
Traditionele shakshuka
Hoeveelheid per portie
Calories
223
Calories from Fat 108
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet
12g
17%
Verzadigd vet 6g
30%
Sodium
410mg
18%
Potassium
594mg
17%
Koolhydraten
16g
6%
Vezels 3g
13%
Suiker 10g
11%
Eiwit
12g
24%
Vitamine A
3360IU
153%
Vitamine C
113.1mg
151%
Calcium
197mg
20%
IJzer
2.2mg
14%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.