Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Rode bietensoep met appel
Ben jij dol op bijzondere soepjes? Dan is deze rode bietensoep echt iets voor jou! Door de appel en zure room krijgt heeft de soep een fijne zoete en romige smaak. Geniet ervan.
Gang
Diner, Lunch, Soep
Keuken
Hollands
tijd
<60 minuten
Voorbereidingstijd
10
minuten
Bereidingstijd
30
minuten
Totale tijd
40
minuten
Porties
1
personen
Caloriën
166
kcal
Auteur
Makkelijk Afvallen
Ingrediënten
125
gram
rode bieten
1/2
ui
1
teentje
knoflook
175
ml
groentebouillon
1
el
olijfolie
peper en zout
1/2
el
zure room
1/4
appel
Instructies
Snijd de ui en knoflook fijn.
Doe de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook.
Haal de schil van de bieten en snijd ze in grove stukken.
Voeg de bieten toe en appel toe en bak 5 minuten mee.
Voeg de bouillon toe en laat de soep 20 minuten op laag vuur pruttelen.
Pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
Breng op smaak met zout en peper en serveer met een beetje zure room.
Notities
[nutrition-label]
Voedingswaarden
Rode bietensoep met appel
Hoeveelheid per portie
Calories
166
Calories from Fat 9
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet
1g
1%
Sodium
801mg
35%
Potassium
632mg
18%
Koolhydraten
25g
10%
Vezels 7g
29%
Suiker 26g
29%
Eiwit
3g
6%
Vitamine A
445IU
20%
Vitamine C
16.5mg
22%
Calcium
33mg
3%
IJzer
1mg
6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.