Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Meatza van gehakt
Heb jij al eens een meatza gemaakt? Deze pizza met een bodem van gehakt is weer eens wat anders dan je gewend bent. Probeer hem zeker een keertje uit!
Gang
Bijgerecht, Diner
Keuken
Westers
tijd
<60 minuten
Voorbereidingstijd
10
minuten
Bereidingstijd
30
minuten
Totale tijd
40
minuten
Porties
1
persoon
Caloriën
634
kcal
Auteur
Makkelijk Afvallen
Ingrediënten
180
gram
half-om-halfgehakt
1
ei
20
gram
geraspte kaas
3
el
tomatensaus
1/2
paprika
4
champignons
1
tl
Italiaanse kruiden
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng het gehakt met het ei en de kaas.
Verdeel het gehakt over een bakplaat en druk plat zodat het de vorm krijgt van een kleine pizzabodem.
Doe de bodem 20 minuten in de oven.
Snijd ondertussen de champignons in plakjes en de paprika in kleine reepjes.
Haal na 20 minuten de bodem uit de oven en laat kort afkoelen.
Verdeel de tomatensaus over de bodem, bestrooi met geraspte kaas en verdeel de groenten erover. Bestrooi met Italiaanse kruiden.
Bak nog eens 8 à 10 minuten in de oven.
Notities
[nutrition-label]
Voedingswaarden
Meatza van gehakt
Hoeveelheid per portie
Calories
634
Calories from Fat 414
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet
46g
66%
Verzadigd vet 19g
95%
Sodium
312mg
14%
Potassium
926mg
26%
Koolhydraten
7g
3%
Vezels 2g
8%
Suiker 4g
4%
Eiwit
44g
88%
Vitamine A
2255IU
103%
Vitamine C
77.6mg
103%
Calcium
222mg
22%
IJzer
5.3mg
33%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.