Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Zelf uienringen maken
Wil jij lekkere uienringen maken? Met dit recept maak je een gezondere variant. Lekker als bijgerechtje of als snack bij de borrel. Geniet ervan!
Gang
Bijgerecht
Keuken
Grieks
tijd
<30 minuten
Voorbereidingstijd
10
minuten
Bereidingstijd
2
minuten
Totale tijd
12
minuten
Porties
10
uienringen
Caloriën
394
kcal
Auteur
Niels Bosman
Ingrediënten
1
ui
groot
1
ei
2
el
kokosmeel
2
el
parmezaanse kaas
1/2
tl
knoflookpoeder
1/2
tl
paprikapoeder
60
ml
olijfolie
Instructies
Verhit de olie in een kleine pan.
Haal de schil van de ui en snijd hem in ringen van ongeveer 1 cm dik.
Kluts het ei in doe het in een diep bord.
Mix de kokosbloem met Parmezaanse kaas, knoflookpoeder en paprikapoeder en doe het mengsel in een ander diep bord.
Neem een uienring, haal hem door het ei (laat de uienring het eimengsel goed opnemen) en haal door het kokosmengsel.
Doe dit voor alle uienringen en doe ze in de hete olie.
Draai ze om zodra een kant bruin begint te kleuren.
Notities
[nutrition-label]
Voedingswaarden
Zelf uienringen maken
Hoeveelheid per portie
Calories
394
Calories from Fat 333
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet
37g
53%
Koolhydraten
5g
2%
Eiwit
10g
20%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.