Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Geroosterde kikkererwten
Hmm, heb jij ook zo'n zin in een (gezonde) snack? Maak deze geroosterde kikkererwten! Super easy en precies te maken zoals je zelf wilt! Ben je meer een zoetekauw? Vervang dan de paprikapoeder en komijnzaad door honing en kaneel. Lekker!
Gang
Tussendoortje
Keuken
Mediterranean
tijd
<60 minuten
Voorbereidingstijd
5
minuten
Bereidingstijd
40
minuten
Totale tijd
45
minuten
Porties
2
personen
Caloriën
214
kcal
Auteur
Niels Bosman
Ingrediënten
1
blikje
kikkererwten
2
el
olijfolie
1/2
el
komijn
1/2
el
paprikapoeder
1
tl
zout
Instructies
Laat de kikkererwten uitlekken en dep ze goed droog.
Meng de kikkererwten met de olie, het zout en het paprikapoeder en de komijn.
Bedek een bakplaat met pakpapier en verdeel hier de kikkererwten over.
Rooster de erwten ongeveer 40 tot 50 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden. Schep de erwten regelmatig om (ongeveer om de 10 minuten).
Haal de kikkererwten uit de oven en laat goed afkoelen.
Geniet ervan!
Notities
[nutrition-label]
Voedingswaarden
Geroosterde kikkererwten
Hoeveelheid per portie
Calories
214
Calories from Fat 117
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet
13g
19%
Koolhydraten
14g
5%
Eiwit
7g
14%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.