Chocolade, slagroom en kruidnoten. De perfect combi allemaal in één verrukkelijke taart. Makkelijk te maken, want het heerlijk avond begint al snel!
Smelt de boter en roer het amandelmeel, kruiden en het snufje zout erdoor.
Verdeel over de bodem van een ingevette springvorm, druk aan met de achterkant van een lepel.
Plaats tijdens het maken van de vulling in de koelkast, zodat de bodem stevig kan worden.
Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron op de hoogste stand. Roer tussendoor goed door, zodat er een egale massa ontstaat.
Roer de agar agar door de gesmolten chocolade en warm 5 minuten goed door.
Mix de koek- en speculaaskruiden en een klein snufje zout door de chocolade.
Mix de slagroom stijf met de erythritol met een handmixer.
Meng de kwark beetje bij beetje met de gesmolten chocolade tot een egaal mengsel.
Vouw de slagroom door de chocoladekwarkmix.
Verdeel over de pepernotenbodem en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast (doe in de tussentijd bijvoorbeeld iets fijns voor jezelf of ruim je keuken alvast op).
Klop de slagroom stijf met de erythritol.
Hak de chocolade fijn.
Versier de Sinterklaastaart met toefjes slagroom, kruidnoten en bestrooi met fijngehakte chocolade en koek- en speculaaskruiden.
Makkelijke Sinterklaastaart met kruidnoten , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl