Elke mini cheesecake is een zalige combinatie van romige mascarpone, een kruimelige bodem en heerlijke blauwe bessen. De keto cheesecake is een ideaal tussendoortje.
Meng de gemalen pecannoten, het amandelmeel en de boter goed samen tot een mengsel.
Zet de papieren cupcake vormpjes in de bakvorm en verdeel het mengsel over 8-12 vormpjes. Hoeveel cupcakes je vult met het mengsel is afhankelijk van de gewenste bodemdikte. Hoe dikker de bodem, des te minder cupcakes je kan vullen met het mengsel.
Druk de bodem goed aan met de achterkant van een lepel en zet daarna een uur in de koelkast.
Voeg de blauwe bessen en 1 eetlepel ahornsiroop toe aan een steelpannetje op middelhoog vuur. Kook totdat het een jam-achtige textuur aanneemt (5-10 minuten). Laat daarna geheel afkoelen en plaats het in de koelkast.
Meng de mascarpone, de zaadjes van het vanillestokje en 1 eetlepel ahornsiroop in een kom. Gebruik daarvoor een spatel.
Klop de slagroom op in een tweede kom. Vouw daarna de slagroom door de mascarpone. Let op dat je zo veel mogelijk lucht behoudt.
Spatel de slagroom-mascarpone bovenop de 8-12 bodems. Plaats in de koelkast en laat minstens nog een uur opstijven.
Haal de cupcake bakvorm uit de koelkast. Verdeel de blauwe bessen topping over de slagroom-mascarpone bodem. Je mini keto cheesecakes zijn klaar om geserveerd te worden.
Keto Mini-Cheesecakes | No-Bake Recept , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl