Waan je heel even in Italië met een keto dessert met zoete aardbeien, romige panna cotta, en heerlijke pistache nootjes.
Voeg in een pannetje de 150 ml slagroom, 100 ml volle melk en ahoornsiroop samen. Snijd het vanillestokje doormidden en schraap de zaadjes eruit. Voeg de zaadjes en het stokje toe aan het pannetje.
Warm het geheel op over een laag vuur. Zodra het warm is, haal van het vuur en laat 15 minuten de smaken ontwikkelen en het geheel afkoelen. Haal daarna het vanillestokje uit het pannetje en warm het geheel wederom boven een laag vuur op.
Leg de gelatineblaadjes in koud water en laat ze zacht worden. Knijp daarna het water eruit en voeg ze toe aan het pannetje room. Roer goed om.
Laat het geheel een beetje afkoelen en schenk het daarna in 2 panna cotta vormpjes.
Laat de panna cotta in de koelkast opstijven, minimaal 12 uur lang maar het liefst de hele nacht.
Haal de panna cotta uit de vormpjes. Doe dit door de vormpjes heel kort op te warmen - bijvoorbeeld door de vormpjes 1 seconde in warm water te hangen - waarna de panna cotta er vanzelf uitglijdt.
Klop de slagroom op. Meng de pistachenoten er doorheen, maar houd ongeveer twee theelepeltjes achter als versiering.
Serveer de panna cotta met de pistache slagroom en partjes aardbei, en bestrooi met de extra pistache nootjes.
Keto Dessert | Panna Cotta en Pistache Slagroom , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl