Knapperige broccolirijst maken is een snelle en koolhydraatarme vervanging van rijst. Heerlijk met met een stukje zalm.
Snijd de broccoli in grove stukken. Maal de broccoli in een keukenmachine of blender tot de grootte van korrels rijst.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Voeg de pompoenpitten en lente-ui toe en bak al roerend een minuutje. Voeg de zelfgemaakte broccolirijst, of eventueel kant-en-klaar uit een zak, toe aan de pan en roer goed om.
Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat de rijst ongeveer 5-7 minuten over een laag vuur bakken. Roer af en toe om.
Haal de koekenpan van het vuur en roer de sap van een kwart van de citroen door de rijst. Roer de peterselie vlak voor het serveren door de rijst.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Bestrooi de zalm met zout aan beide kanten. Plaats op de huid in de hete koekenpan. Bak 2-3 minuten totdat de huid goudbruin is.
Draai de zalm om, en bak nog een minuut. Zet het vuur uit en bak de zalm door totdat je blij bent met hoe gaar de vis is. Serveer met een partje citroen naast de broccolirijst.
Snelle Broccolirijst met Zalm , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl