Op zoek naar een verwennerij? Deze bloemkoolpizza is gezond en koolhydraatarm, en net ze lekker als een ‘echte’ pizza. Samen met dit basisrecept voor de pizzabodem geven we jou 3 ideeën voor creatieve toppings om te beleggen.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Verspreid de bloemkoolrijst over een bakplaat bedekt met bakpapier en bak het daarna 15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de plaat uit de oven en laat compleet afkoelen. Zodra het afgekoeld is, pers het extra water eruit door de bloemkool in een theedoek te doen en goed te wringen. Zorg ervoor dat de bloemkool zo droog mogelijk is.
Verhoog de temperatuur van de oven naar 220 °C.
Mix de bloemkool, Parmezaanse kaas, belegen kaas, zwarte peper en zout, de Italiaanse kruiden en ei tot het zich tot een deegachtig geheel vormt.
Verspreid het bloemkooldeeg in een laag van ongeveer 0,5 cm over een met geolied bakpapier beklede bakplaat. Je kunt zelf kiezen welke vorm, of het een ronde of vierkante pizza wordt.
Bak de pizza 20 minuten in de voorverwarmde oven. Draai de pizza om en bak ook de andere kant nog 10 minuten. Laat de pizza daarna geheel afkoelen.
Beleg de bloemkoolpizza met jouw toppings naar keuze en bak daarna de benodigde tijd in de oven.
Bloemkoolpizza | Basisrecept + 3 smaken om te beleggen , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl