Heerlijk zoete sugar snaps met een pittige dressing van kokos. Dit koolhydraatarme hoofdgerecht is perfect te combineren met vis zoals zalm of makreel.
Snij de komkommer doormidden. Schep de zaadjes met een lepel eruit en snij de komkommer in plakjes van ongeveer 0.5 cm.
Kook de sugar snaps in een pan met kokend water met zout 1 minuut. Giet de sugarsnaps af en houd ze daarna onder stromend koud water, om ze af te koelen. Laat goed uitlekken.
Laat de kokosmelk in een pannetje over een middelhoog vuur 5-10 minuten pruttelen, of totdat het met ⅓ is geslonken. Laat het goed afkoelen.
In een blender, pureer de kokosmelk, groene pepertje, het sap van ½ stuks limoen, gember en 5 steeltjes koriander tot een egale dressing.
Mix de komkommer, baby romaine, lente ui en de blaadjes van 5 steeltjes koriander samen. Voeg zout naar smaak toe, en een paar scheutjes olijfolie.
Serveer de salade met de gerookte makreel, met de dressing ernaast en eventueel bestrooid met gebakken uitjes. Je voegt dressing naar smaak toe. Overgebleven dressing is heerlijk met een groene salade op een andere dag. De dressing is tot 1 week houdbaar in de koelkast.
Sugar Snaps | Salade Recept met Oosterse Kokos Dressing , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl