In deze koolhydraatarme versie van de populaire Surinaamse Hete Kip gebruiken we wraps van sla en lekkere knapperige gebakken uitjes.
Week de satéstokjes minstens 60 minuten in kraanwater, om splinters en verbranding tegen te gaan.
Snijd de kippendijtjes in blokjes, ongeveer 6 stukjes per dijtje.
Pureer de tomaten, rode peper, knoflook, gember, sjalot, chilipoeder, kurkuma en honing in een blender, en giet over de kip. Zorg dat het goed gemengd is en dat alle blokjes kip bedekt zijn.
Laat de kip minstens 2 uur marineren, maar het liefst de hele nacht in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 210° C.
Rijg 3 blokjes kip aan elk satéstokje. Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Bak de kipspiesjes 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de kip doorbakken en goudbruin is.
Bestrooi de komkommer met een mespuntje zout en roer het door de rijstwijnazijn. Laat minstens 5 minuten pekelen.
Vul een slablaadje met de stukjes kip van een spiesje, en bestrooi met gebakken uitjes, lente-uitjes, ingelegde komkommer en koriander. Eet smakelijk!
Broodje Hete Kip, Surinaamse kip in sla met ingelegde komkommer , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl