Dit vegetarische tussendoortje is een heerlijke mix van feta, spinazie en Turkse kruiden in knapperig filodeeg.
Verwarm de oven voor op 200° C.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui (met een mespuntje zout) op een laag vuur, ongeveer 16 minuten of tot de ui lichtbruin gebakken is. Laat het afkoelen.
Verhit een koekenpan op hoog vuur en voeg de spinazie toe. Kook het 30 seconden, of tot de spinazie volledig geslonken is. Laat het in een zeef afkoelen en knijp er daarna zoveel mogelijk water uit. Snij het daarna grof.
Verkruimel de feta in een kom en voeg de gekoelde ui, spinazie, gedroogde oregano, een mespuntje zout en het ei toe. Roer zorgvuldig om. Verdeel de mix daarna in 2 delen.
Smelt de boter in een pannetje.
Snij een stuk filodeeg in een rechthoek van ongeveer 15 x 20 cm. Leg aan de korte kant van het filodeeg een rolletje van de feta-spinazie - ongeveer een helft van de mix. Rol het op en bestrijk de laatste twee cm met een beetje gesmolten boter, voordat je het rolletje dicht rolt. Herhaal dit nog een keer, zodat je 2 filodeegrolletjes hebt.
Bestrijk de rolletjes lichtelijk met boter en strooi de sesamzaadjes eroverheen.
Bak de filodeegrolletjes, naadkant naar beneden, in een ingevette ovenschaal in ongeveer 15-20 minuten goudbruin en krokant.
Hartige rolletjes van Filodeeg met feta en spinazie , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl