Spoel de jackfruit in een vergiet. Snijd de harde stukken van het vruchtvlees. Snijd deze stukken in kleine reepjes, want ook dit kan gegeten worden.
Snijd de uien in grove snippers.
Verwarm de boter in een grote braadpan en bak de uien glazig op laag vuur. Voeg de jackfruit toe en bak deze nog twee minuten mee.
Voeg de tomatenpuree, rode wijnazijn en sojasaus toe en roer dit door het mengsel. Meng het bouillonblokje door het kokende water en voeg ook deze toe, samen met de tijm, laurierblaadjes en kruidnagels.
Breng de inhoud van de pan aan de kook en laat het een kwartier pruttelen onder af en toe roeren. Houd de deksel van de pan, zodat de saus kan indikken.
Verwijder de tijm (indien niet gerist), kruidnagels en de laurierblaadjes. Breng op smaak met zout en peper. Serveer eventueel met knolselderijpuree of bloemkoolpuree.
Voedingswaarden
Vegan hachee maken van jackfruit
Hoeveelheid per portie
Calories 358Calories from Fat 144
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 16g23%
Verzadigd vet 3g15%
Sodium 544mg24%
Potassium 346mg10%
Koolhydraten 56g22%
Vezels 3g13%
Suiker 4g4%
Eiwit 2g4%
Vitamine A 711IU32%
Vitamine B12 1mg36%
Vitamine C 8mg11%
Calcium 111mg11%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.