Voor stoofvlees heb je een beetje tijd nodig. En de juiste kruiden. Hiermee tover je een heerlijk malse rendang rundvlees uit je slowcooker.
Breng de ingrediënten voor de boemboe samen in een keukenmachine. Mix in 3 minuten tot een gladde pasta.
Snijd de runderlappen in brokken van 2 tot 3 cm en bestrooi met wat zout en peper.
Breng het vlees, de boemboe, kokosmelk, kokosroom, bouillon, citroengras en limoenschil (en optionele smaakmakers) samen in de slowcooker. Goed doorroeren.
Laat 9 uur stoven op een lage stand. Roer steeds na 3 uur door. De rendang is klaar wanneer het vlees zacht en mals is.
Verwijder het citroengras, limoenschil eruit.
Garneer met gebakken uitjes. Serveren met bloemkoolrijst en groente.
Elke keuken heeft zijn eigen boemboe en kruidenmix. Zoek welke smaak combinaties het beste passen bij jouw familie. Dit recept heeft daarom optionele specerijen. Heb je ze in huis? Gooi ze in de mix.
Rendang rundvlees – Slowcooker recept , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl