Dit recept is zeer koolhydraatarm, en met de roomsaus echt in keto stijl. Wist je dat vet er voor zorgt dat de voedingsstoffen van de andijvie beter worden opgenomen? Aan de slag dus!
Haal de creme fraîche en mascarpone uit de koelkast, zodat deze op kamer temperatuur komt.
Snijd de stronk van de andijvie en pluk de bladeren los. Lelijke blaadjes zijn voor de cavia. Was de andijvie 2 keer, er kan zand tussen de bladeren zitten. Laat uitlekken in een vergiet.
Snijd de andijvie in stroken (max. 1 cm breed).
Smelt de boter in de pan en voeg de andijvie toe. Blijven roeren, tot de andijvie warm is en een beetje zacht wordt. Niet te lang, want dan wordt hij slap, niet lekker.
Schep de andijvie met een spaan uit de pan in een kom of een diep bord. Meng direct de creme fraîche en mascarpone door de andijvie en roer door.
Op smaak maken met grove zout, gemalen peper en een snufje nootmuskaat.
Verwarm een scheutje olijfolie in een wok of koekenpan. Bak al roerend de champignons en het sesamzaad. Het is klaar als de sesamzaadjes bruin zijn.
Meng de andijvie in de wok door de champignon mix. Voeg nu de creme fraîche en mascarpone toe en roer door. Garneer met een lepel zonnebloempitten.
Keto Andijvie gesmoord in Roomsaus , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl