Courgette soep als voorgerecht, een luxe lunch of inspiratie voor een snelle maaltijd? Dit recept met zalm is het allemaal. Breng hem op smaak met citroen, tijm en Pecorino.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Maak de knoflook en ui schoon.
Snijd ui en courgette in blokjes en pers de knoflook fijn.
Fruit de ui in een soeppan met 2 el olijfolie.
Voeg de courgette en verse tijm toe en bak 5 minuten mee.
Voeg de bouillon en room toe en laat de soep 15 minuten op laag vuur pruttelen.
Kwast de zalm in met olijfolie en breng op smaak met peper en Pecorino.
Leg op een, met bakpapier beklede, bakplaat en bak in 8 minuten goudbruin.
Pureer de soep met een staafmixer en serveer in diepe borden.
Leg de zalm in het midden van de soep en besprenkel met citroensap.
Voeg naar smaak citroen zeste en peper toe.
Dit recept is geschreven voor 4 koppen courgettesoep, maar kan ook als voorgerecht dienen voor ca. 6 personen.
De verse zalm kan vervangen worden door gerookte zalm. Snijd deze in dunne reepjes en leg op de soep.
Serveren met koolhydraatarm brood voor een complete lunch.
Courgettesoep met Zalm en Tijm , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl