Maak in 10 minuten een enorme voorraad koolydraatarme granola. Eet met amandelmelk voor een vegan kha ontbijt, gebruik als topping voor je smoothie of gewoon zo als snack.
Verwarm de oven voor op 160 graden. Leg bakpapier op een grote bakplaat.
Pulseer de amandelen en hazelnoten tot de helft of een kwart van de grootte. Voeg de pecan toe en pulseer tot deze in grote stukken zijn gehakt.
Voeg alle zaden toe en pulseer. Alles moet goed gemixt zijn, maar niet te fijn. Je wilt nog wel de notenstructuur en hele zaden proeven in de granola.
Mix met een garde eiwit, gesmolten boter, zoetstof en vanille extract toe in een aparte kom. Voeg dit toe aan de noten granola. Meng dit met een spatel en pulseer. Herhaal dit, tot alles gelijk verdeelt is. Pulseer niet teveel!
Spreid de low carb granola to be over de bakplaat en verdeel gelijkmatig met de spatel. Druk aan tot het een egale dunne plak is (max 1 cm). Bak in het midden van de oven, 15 minuten, tot de randjes bruin worden.
Nu komt het moeilijkste: laat de granola helemaal afkoelen. Pas dan is hij knapperig en kan je het handmatig in stukjes breken en verkruimelen. Dat is het leukste klusje.
Low carb granola kan je zelf met noten maken , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl